DYRKER RELATIONER

’Hvorfor sætter vi ikke bare hjul på?’ Det er Dagmar, der kommer med det kvikke forslag. Hun er en kreativ idemager men har ellers ikke flair for praktiske opgaver. Kommer kun til arbejdsdagen, fordi det er sjovt. Mener det også mest som en joke. Anne Dorte og Søren står med saven, brædderne og boremaskinen. De har allerede gjort fire rammer klar. De to udgør arbejdsholdet, som skal lave kasserne til at dyrke grøntsager i. Længere henne er andre af naboerne i gang med at blande jord. Men det er svært at finde ud af, hvor højbedene skal placeres i det indre gårdrum mellem etageboligerne.

Opgang Nord vil helst anlægge dyrkningshaven ved dammen, hvor der er godt sollys fra om morgenen og langt op ad formiddagen, men det stemmer Opgang Øst imod, for det er jo der, de fleste plejer at gå ned for at hænge vasketøjet til tørre og dækker op til brunch på lune solskinsdage, og de mener i stedet, at højbedene skal placeres tættere ved skurene med haveredskaber, men hvor Opgang Syd synes, at det er bedre at give plads til børnenes leg, så det er lettere at rydde legesagerne ud og ind og som i stedet foreslår, at der skal dyrkes grøntsager på det åbne areal midt i gården, men som Opgang Vest højlydt protesterer imod, fordi græssletten bliver brugt til insektparadis, yoga og barfodsterapi og derfor argumenterer for, at højbedene skal være i nærheden af genbrugspladsen, hvor der også bliver lavet kompost af det organiske køkkenaffald, men som Opgang Nord siger er et dårligt sted at få urterne til at vokse og gro, fordi der er skygge det meste af dagen.

Tue har lavet mockupper i pap og kører dem rundt i trillebør for at prøve, hvordan det virker til ene side i gårdrummet, til den anden side, til højre, til venstre, igennem, midtfor, imellem, længere fra, tæt ved og side om side. Anne Dorte kikker på Søren, og Søren kikker på Anne Dorte.