MENS INGEN ANDRE SÅ NOGET

Mens ingen andre så noget, byttede nogen rundt på forsyningsledningerne. Ikke for at skabe problemer men for at frigøre energi. Systemets inerti lå i vanens gentagelser, metodens ureflekterede brug og den sædvanlige praksis, der var groet frem af vælde og vilkår, som ingen længere kunne huske.

Produktionen og effektiviteten havde længe været baseret på teknikkens forfinelse, strømlinede systemer og ledelsesformens selvhævdede ret. En smidig mekanik indrettet på, at automatikken fik alle til at falde i hak. Men efter det midlertidige afbrud slap Se-holdet fri.

Ingen bemærkede umiddelbart noget men fortsatte med de gængse procedurer. De ledende og beregnende opdagede først, at noget for underligt var sket, da de atypiske match begyndte at sende resultater ud. I den anden ende.

Løse og faste tråde var spundet sammen i spraglede bånd. Linen havde ikke længere samme tykkelse overalt. Store og små stykker kom væltende hulter til bulter. Klumper af sager havde mast sig sammen og indgik i helt nye konstellationer. Det, der før blev set som veldefinerede programmer og figurtilpassede løsninger, lignede nu blot tilfældige brudstykker. Mærkværdigheder hobede. Sig ukontrollabelt. Op for enden. Af produktionens rullende. Afkast.

De mønsterfikserede øjne måbede og kunne ikke se, hvad de aparte fænomener kunne bruges til. Kulisserne krakelerede, og boksene passede ikke længere til de.  Abnorme stumper. Agile agenter tog affære, sprang til og forsøgte at dirigere og overskue men snublede over knoldede tuer og faldt. Mellem fragmenter. Med og mod rakte de ud for at finde tråde til egenbetydningens narrativer. Greb fast men kunne ikke lade være med at knuge, da der også blev trukket i den anden retning. Det var de stærkeste, der fik helheden til at gå i. Hårdknude.