OM LANGSOMT

Døren står på klem til mit billed- og skriveværksted

De tidlige morgentimer er et frirum, hvor dagen gryr, ord opstår og små historier vokser frem. Jeg skriver kortprosa, digter, iagttager detaljer, ser mønstre, lys, skygger, farver, relationer og stemninger og undrer mig over fænomener, der dukker op i virkeligheden, fantasien, livet og universet. Det går langsomt. Der er tid til at tøve, tvivle, tænke og tro.

I midten af april 2020 er hjemmesiden langsomt.dk blevet åbnet, og hvor jeg deler udkast til nogle af mine små historier. Hver torsdag klokken 15.00 kommer der her et nyt stykke kortprosa og nærbilleder af små og store ting i tilværelsen. Tag en pause og læs langsomt.

Hvem er forfatteren?

Jeg hedder Helle Solhøj og skriver historier, tegner og tænker over naturen og livet. Det har jeg gjort lige så længe, jeg kan huske. Den røde tråd i mit voksenliv er at forene jorden, kunsten og filosofien. I flere år gik jeg på tegneskoler ved blandt andet Ny Carlsberg Glyptotek og Århus Kunstakademi og arbejdede med økologisk jordbrug. Senere tog jeg en kandidatuddannelse i kunsthistorie og filosofi ved Aarhus Universitet. Sideløbende med skønlitteratur arbejder jeg i dag som selvstændig kunst- og kulturformidler.

A LOVE SONG FOR THE EARTH